Winiarnia Szczecin




  • bankiet
  • biblioteka winiarza
  • front
  • pawel szczecin
  • sala 3
  • sala kominkowa 2
  • sala kominkowa

         


Jeśli chcesz otrzymywać inforacje na temat degustacji i promocji, zostaw nam swój adres e-mail




 

wek.fran 

 

 ber


 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

Zupa krem z białych warzyw, chips z bekonu

Cream of white vegetables, bacon chips

Creme aus weißem Gemüse, Speckchips

14 zł  200ml*

 

 

Tatar z marynowanego śledzia z suszonymi pomidorami i kaparami

Marinated herring tartare with dried tomatoes and capers

Mariniertes Heringtatar mit getrockneten Tomaten und Kapern

26 zł 220g*

 

 

 

Propozycja Sommeliera –  riesling, viognier

Sommelier selection                            

 

 

Tost z kozim serem i marmoladą z czerwonej cebuli

Toast with goat cheese and red onion marmalade

Toast mit Ziegenkäse und Marmelade der roten Zwiebel

21 zł250g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sauvignon blanc, chardonnay, merlot

Sommelier selection                            

 

 

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

Carpaccio wołowe z oliwkami, kaparami i pomidorkami cherry, posypane parmezanem

Beef carpaccio with olives, capers and cherry tomatoes, sprinkled with parmesan cheese

Rindercarpaccio mit Oliven, Kapern und Kirschtomaten, mit Parmesankäse bestreut

33 zł   180g*

 

Propozycja Sommeliera – malbec, cabernet sauvignon, aglianico, merlot

Sommelier selection                            

 

Torcik mozzarella z szynką Pelatello i suszonymi pomidorami

Mozzarella cake with Pelatello ham and dried tomatoes

Mozzarella-Kuchen mit Pelatello-Schinken und getrockneten Tomaten

23 zł  180g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, sauvignon blanc, merlot, sngiovese

Sommelier selection                            

Sałaty

Salads/Salate

 

Klasyczna sałata Cezar z kurczakiem, sałatą rzymską i sosem anchois

Caesar salad with chicken, romaine lettuce and anchovies sauce

Caesar Salat mit Huhn, Römersalat und Sardellen

26 zł   250g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, sauvignon blanc, chardonnay

Sommelier selection                            

Sałata z wędzoną półgęską, jajem poche

Salad with smoked goose and poche egg

Salat mit geräucherter Gans und Pocheei

30 zł   260g*

 

 

Propozycja Sommeliera – riesling, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, rondo  Sommelier selection                   

 

 

Makarony

Pasta/Nudeln

 

 

Makaron z polędwiczką wieprzową, leśnymi grzybami i sosem śmietanowym
Pasta with pork tenderloin, forest mushrooms and cream sauce
Pasta mit Schweinefilet, Waldpilzen und Sahnesoße

31 zł   300g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sangiovese, pinot noir, turiga, negroamaro

Sommelier selection                            

 

Makaron aglio e olio z szynką Pelatello i parmezanem

lub krewetkami
Aglio e olio pasta with Pelatello ham and Parmesan cheese

or shrimp

Aglio e Olio Pasta mit Pelatello Schinken und Parmesan

oder Garnelen

28/34 zł   280g*

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, viognier, pinot gris, avesso

Sommelier selection                            

 

Makaron z gęsimi żołądkami, groszkiem i pomidorkami cherry
Pasta with goose stomachs, peas and cherry tomatoes

Nudeln mit Gänsemägen, Erbsen und Kirschtomaten

32 zł   300g*

 

Propozycja Sommeliera –  chardonnay, cabernet sauvignon, sangiovese, riesling

Sommelier selection                            

 

Coś do wina

Snacks / Appetitbissen

 

 

Sery z dipem miodowo-orzechowym

Cheese selection with honey-nut dip

Käseplatte mit Nuss-Honig-Dip

duża /large  54 zł   300g*

mała/small  27 zł   150g*

 

 

Talerz wędlin śródziemnomorskich z bakaliami

Selection of Mediterranean cold cuts with nuts and raisins

Mittelmeerwurstaufschnitt mit Leckereien

duża/large  54 zł   300g*

mała/small  27 zł   150g*

 

 

Foie gras, na konfiturze z czarnej porzeczki

(terina z kaczki)

Foie Gras pastete mit Schwarze-Johannisbeer-Konfitüre

Foie Gras pâté, black currant jam

36 zł   180g*

 

 

Ślimaki po burgundzku zapiekane w maśle ziołowym z czosnkiem i parmezanem

Snails burgundy mode broiled in spiced butter whit garlic, parmesan

Schnecken auf burgundische art in kräuterbutter mit knoblauch gebacken, parmesan

24 zł75g/6 szt

 

 

Bruschetta z włoskimi przysmakami

Bruschetta with Italian delicacies
Bruschetta mit italienischen Köstlichkeiten

23 zł240g*

 

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

Roladka drobiowa z kaszą pęczak, sos grzybowy,

 pieczone ziemniaki

Chicken roll with pearl barley, mushroom sauce,

Baked Potatoes

Hähnchenbrötchen mit Graupen, Pilzsauce,

Ofenkartoffeln

29 zł 320g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, viognier, riesling, cabernet sauvignon,

Sommelier selection                           pinot noir

 

Konfitowane kacze udko, buraczki zasmażane, puree ziemniaczane

Preserved duck leg, fried beetroot, mashed potatoes

Eingelegte Entenkeule, gebratene Rote Beete, Kartoffelpüree

44 zł 340g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, cabernet sauvignon, sangiovese,

Sommelier selection                           nero D’Avola, merlot

 

 

Jagnięcina nowozelandzka, puree z kukurydzy, pesto miętowe

New Zealand lamb, corn puree, mint pesto

Neuseeland Lamm, Maispüree, Minze Pesto

 

89 zł   340g*

 

Propozycja Sommeliera – cabernet sauvignon, tempranillo, merlot, chardonnay

Sommelier selection                          

                    

 

Stek wołowy z pieczonymi ziemniakami i kolbą kukurydzy

Beef steak with baked potatoes and corn on the cob

Rindersteak mit Ofenkartoffeln und Maiskolben

                     76  zł  320g*                

 

Propozycja Sommeliera – malbec, cabernet sauvignon, aglianico, nebbiolo

Sommelier selection                           

 

*gramatura całego dania

  whole dish weight

 

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

 

Morszczuk australijski na makaronie trofie i pomidorami pellati

Australian hake on trofie pasta and pellati tomatoes

Australischer Seehecht auf Trofie-Nudeln und Pellati-Tomaten

42 zł 340g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

 

 

Pieczony stek z łososia, czarny ryż, sos pomarańczowy 

Baked salmon steak, black rice, orange sauce

Gebackenes Lachssteak, schwarzer Reis, Orangensauce

47 zł 340g*

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, avesso, viognier, pinot grigio

Sommelier selection              

 

 

 

*gramatura całego dnia

  whole dish weight

Dodatki

Savoury sides / Salzige Beilagen

 

Pieczone warzywa z ziołami

cukinia, pieczarka, papryka, cebula

 

Baked vegetables with herbs

courgette, mushrooms, pepper, onion

Gebackene Gemüse mit Kräuter

zucchini, champignon, paprika, zwiebel

12 zł   200g

 

 

Kompozycja świeżych warzyw z sosem vinegret

Fresh vegetables with vinaigrette

Frische Gemüse mit Vinaigrette

10 zł   200g

 

 

Pieczone ziemniaki

Baked potatoes

Gebackene Kartoffeln

7 zł   200g

 

 

Mix włoski

oliwki zielone, suszone pomidory

Italian mix

green olives, sun dried tomatoes

Italienisches mix

grüne Oliven, getrocknete Tomaten

18 zł   250g

 

 

 

Desery

Desserts / Nachspeisen

 

 

Fondant czekoladowy

Chocolate fondant

Schokoladenfondant

17 zł 150g

 

 

Czekoladowy crunchy z mrożoną śmietanką
Chocolate crunchy with iced cream
Schokolade knusprig mit Eiscreme

17 zł 150g

 

 

Ciasto – zapytaj kelnera o dostępnośći rodzaj

Cake - ask the waiter for availability and type

Cake - fragen Sie den Kellner nach Verfügbarkeit und Typ

17 zł 150g

 

 

 

 

Propozycja Sommeliera –  Le Grand Humeau 2017 blanc 12,5 cl 10 zł

Sommelier selection                          A.C. Bordeaux - półsłodkie

             

 

R e s t a u r a c j a    &    W i n i  a r n i a    &    S k l e p

 

Sienna 8, Podzamcze

70-542 Szczecin

(+48) 914888172

szczecin@citywine.pl

 

Godziny otwarcia:

Codziennie od 13 do 23

 

 

Paweł Smoleński

Manager

(+48) 506370540

p.smolenski@citywine.pl

 

 

Filip Seremak

Szef Kuchni

(+48) 538970470

f.seremak@citywine.pl

 

 

Jakub Ciesielski

Doradca d/s win

(+48) 514 290 850

j.ciesielski@citywine.pl 

 

 

Współpraca z restauracjami i hotelami

Wojciech Cieślukowski

Doradca d/s win HORECA

(+48) 506370526

w.cieslukowski@citywine.pl

 

 

BHS-7 Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 3 20-006 Lublin NIP: 712-322-79-63

Biuro handlowe: ul. Młynarska 39/112 05-500 Piaseczno Tel. +48 22 400-42-36