Winiarnia Szczecin




  • bankiet
  • biblioteka winiarza
  • front
  • pawel szczecin
  • sala 3
  • sala kominkowa 2
  • sala kominkowa

         


Jeśli chcesz otrzymywać inforacje na temat degustacji i promocji, zostaw nam swój adres e-mail





 

 


 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

Zupa cebulowa z grzankami, zapiekana

Onion soup with croutons, baked

Zwiebelsuppe mit Croutons, gebacken

 

14 zł  200ml*

 

Carpaccio wołowe, kapary, suszony pomidor, oliwki, dresing bazyliowy

Beef carpaccio, capers, dried tomato, olives, basil dressing
Rindercarpaccio, Kapern, getrocknete Tomaten, Oliven, Basilikumdressing

 

39 zł180g*

 

 

Propozycja Sommeliera – cabernet sauvignogne , malbec, primitivo

Sommelier selection                            

 

Pieczony kozi ser na piklowanej dyni i buraku

Roasted goat's cheese on pickled pumpkin and beetroot

Gebratener Ziegenkäse auf eingelegtem Kürbis und Rote-Bete-Wurzeln

 

24 zł285g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, pecorino, riesling

Sommelier selection                            

 

 

Grillowane awokado z jajkiem poche, na truskawkowym dresingu

Grilled avocado with egg poche, strawberry dressing
Gegrillte Avocado mit Ei-Poche, Erdbeer-Dressing

19 zł  200g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, viognier

Sommelier selection           

 

 

Sałaty

Salads/Salate

 

 

 

 

Sałata z kurczakiem, w koszyczku z tortilli z sosem cezar


Chicken salad, in a tortilla basket with caesar sauce
Hühnersalat in einem Tortillakorb mit Caesar-Sauce

 

26 zł   200g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sauvignon blanc, chardonnay

Sommelier selection                            

 

 

 

Sałata z pieczona mozzarellą, orzechami pekan i sosem mango

Salad with baked mozzarella, pecan nuts and mango sauce
Salat mit gebackenem Mozzarella, Pekannüssen und Mango-Sauce

 

25 zł   200g*

 

 

Propozycja Sommeliera – riesling, gewurztraminer

Sommelier selection                            

 

 

 

 

 

 

 

Makarony

Pasta/Nudeln

 

 

Makaron z polędwiczka wieprzową, leśnymi grzybami i sosem śmietanowym


Pasta with pork tenderloin, forest mushrooms and cream sauce
Pasta mit Schweinefilet, Waldpilzen und Sahnesoße

 

28 zł   300g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sangiovese, pinot noir, turiga, negroamaro

Sommelier selection                            

 

 

Makaron z krewetkami i arrabiatą

Pasta with shrimps

Pasta mit Garnelen

 

 

                                          32 zł   280g*                                   

Propozycja Sommeliera – viognier, riesling, viura

Sommelier selection                            

 

 

 

 

Coś do wina

Snacks / Appetitbissen

 

 

 

 

Sery z dipem miodowo-orzechowym

 

Cheese selection with honey-nut dip

Käseplatte mit Nuss-Honig-Dip

 

53 zł   300g*

 

 

Propozycja Sommeliera –  sauvignon blanc, chardonnay, riesling, merlot, shiraz,                

Sommelier selection                            cabernet sauvignon, zinfandel                          

 

 

Talerz wędlin śródziemnomorskich z bakaliami

 

Selection of Mediterranean cold cuts with nuts and raisins

Mittelmeerwurstaufschnitt mit Leckereien

53   300g*

Propozycja Sommeliera –  cabernet sauvignon, merlot, nebiollo, sangiovese

Sommelier selection                            

 

Foie gras, na konfiturze z czarnej porzeczki

(terina z kaczki )

Foie Gras pastete mit Schwarze-Johannisbeer-Konfitüre

Foie Gras pâté, black currant jam

35 zł   180g*

Propozycja Sommeliera – muscadelle, pinot gris, semillon, muscat

Sommelier selection                            

 

 

*gramatura całego dania

  weight of the entire dish

 

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

Filet z kurczaka z sosem Alfredo, pieczone warzywa i ziemniaki

Chicken fillet with Alfredo sauce, baked vegetables and potatoes

Hühnerfilet mit Alfredo-Sauce, gebackenem Gemüse und Kartoffeln

 

28 zł 350g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, merlot, pinot noir,

Sommelier selection                             

 

Konfitowane kacze udko z pieczonym jabłkiem na puree z buraka

Deep duck leg with baked apple on beetroot puree

Tiefes Entenbein mit gebackenem Apfel auf Rote-Bete-Wurzeln-Püree

 

37 zł  420g*

Propozycja Sommeliera –cabernet sauvignon, sangiovese,

Sommelier selection                          nero D’Avola, merlot

 

Jagnięcina nowozelandzka z korzennymi warzywami, puree z czarnej fasoli

New Zealand lamb with spicy vegetables, black bean puree

Lammsattel mit würzigem Gemüse, Bohnenpüree

 

85 zł   360g*

Propozycja Sommeliera – nebbiolo, negroamaro, aglianico

Sommelier selection                          

                    

 

Stek argentyński  z grzybkami shimeji, pieczone ziemniaki

Beef steak with shimeji mushrooms, baked potatoes

Rindersteak mit Shimeji-Pilzen, Ofenkartoffeln

                                           78 zł 320g*                 

Propozycja Sommeliera – malbec, cabernet sauvignon, aglianico, nebbiolo

Sommelier selection                           

 

*gramatura całego dania

   weight of the entire dish

 

 

 

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

 

Pieczona dorada z flambirowaną cukinią  

Baked dorada with flambé-zucchini

 Gebackene Dorada mit Flambé-Zucchini

 

39 zł   450g*

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection                             

 

 

Okoń nilowy pieczony z makaronem marchewkowym i tymiankiem

Nile perch baked with carrot noodles and thyme
Nilbarsch gebacken mit Karottennudeln und Thymian

44 zł 340g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, avesso, viognier, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

 

Krewetki z pomidorami pelati i mleczkiem kokosowym

Shrimps with pelati tomatoes and coconut milk

Garnelen mit Pelati-Tomaten und Kokosmilch

 

 

32 zł   320g*

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection 

 

 

 

 

 

 

*gramatura całego dnia

  weight of the entire dish

 

Dodatki

Savoury sides / Salzige Beilagen

 

 

 

Pieczone warzywa z ziołami

cukinia, pieczarka, papryka, cebula

 

Baked vegetables with herbs

courgette, mushrooms, pepper, onion

Gebackene Gemüse mit Kräuter

zucchini, champignon, paprika, zwiebel

8 zł   100g

 

Kompozycja świeżych warzyw z sosem vinegret

Fresh vegetables with vinaigrette

Frische Gemüse mit Vinaigrette

7 zł   100g

 

Pieczone ziemniaki

Baked potatoes

Gebackene Kartoffeln

7 zł   100g

 

Mix włoski

oliwki zielone, suszone pomidory

 

Italian mix

green olives, sun dried tomatoes

Italienisches mix

grüne Oliven, getrocknete Tomaten

18 zł   250g

 

 

 

 

 

 

 

 

Desery

Desserts / Nachspeisen

 

 

 

 

Deser dnia

 

Dessert of the day

Nachtisch des Tages

17 zł   150g

 

Zapiekany kogel-mogel z owocami


Baked kogel-mogel with fruit
Gebackener Kogel-Mogel mit Früchten

 

18 zł  150g

 

 

Ciasto – zapytaj kelnera o dostępnośći rodzaj

 

Cake - ask the waiter for availability and type

Cake - fragen Sie den Kellner nach Verfügbarkeit und Typ

 

17 zł   150g

 

 

 

 

 

Propozycja Sommeliera –  Le Grand Humeau 2017 blanc 12,5 cl 10 zł

Sommelier selection                          A.C. Bordeaux - półsłodkie

                  

 

 

 

R e s t a u r a c j a    &    W i n i  a r n i a    &    S k l e p

 

Sienna 8, Podzamcze

70-542 Szczecin

(+48) 914888172

szczecin@citywine.pl

 

Godziny otwarcia:

Codziennie od 13 do 23

 

 

Paweł Smoleński

Manager

(+48) 506370540

p.smolenski@citywine.pl

 

 

Filip Seremak

Szef Kuchni

(+48) 538970470

f.seremak@citywine.pl

 

 

Jakub Ciesielski

Doradca d/s win

(+48) 514 290 850

j.ciesielski@citywine.pl 

 

 

Współpraca z restauracjami i hotelami

Wojciech Cieślukowski

Doradca d/s win HORECA

(+48) 506370526

w.cieslukowski@citywine.pl

 

 

BHS-7 Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 3 20-006 Lublin NIP: 712-322-79-63

Biuro handlowe: ul. Młynarska 39/112 05-500 Piaseczno Tel. +48 22 400-42-36