Winiarnia Szczecin




  • bankiet
  • biblioteka winiarza
  • front
  • pawel szczecin
  • sala 3
  • sala kominkowa 2
  • sala kominkowa

         


Jeśli chcesz otrzymywać inforacje na temat degustacji i promocji, zostaw nam swój adres e-mail



 


 

 


 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drodzy Państwo!

Serdecznie witamy w Restauracji CityWine w Szczecinie.

Pragniemy zaprosić Państwa na kulinarną podróż po zakątkach Europy i świata. Proponujemy doskonały mariaż jedzenia z winem w klimatycznych wnętrzach naszej winiarni. Do państwa dyspozycji czeka blisko 300 gatunków win. Relaksująca muzyka i doświadczeni sommelierzy pozwolą cieszyć się każdą chwilą spędzoną w naszej restauracji.

Udanych wrażeń!

***

Dear Guest,

We are thrilled to welcome you to the CityWine Restaurant in Szczecin. We would like to invite you to a culinar trip across Europe and the world. We offer you a great mirage of wine and food , you see. At yout disposal we prepared nearly 300 kinds of wine. Relaxing musik and experienced sommeliers are here to let you enjoy every single moment of your visit here. We hope you enjoy it!

***

Sehr geehrte Gäste!

Herzlich willkommen zum CityWine Restaurant in Stettin. Wir möchten sie zu einer spannender Reise einladen, die Reise, die Sie neue kulinarishe Orte von Europa und der Welt entdecken lässt. Wir bieten eine brillante Fusion von Wein und Essen. Sie können hier 300 Wein Sorten abschmecken. Erholsame Musik und gelernte Küfern lassen Sie ihre Zeit noch mehr geniessen.

Wir wünschen Sie viele gute Eindrücke!

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

 

Bulion gęsi z makaronem

Geese broth with pasta

Gansbrühe mit Nudeln

 

14 zł  200ml*

 

Stek z buraka, tosty, twaróg chrzanowy i sos z czerwonego wina

Beetroot steak, toast, cottage cheese with horseradish and red wine sauce

Rote Bete Steak, Toast, Meerrettich Hüttenkäse und Rotweinsoße

 

 

16 zł 150g*

 

Propozycja Sommeliera – sangiovese, malbec, primitivo

Sommelier selection                            

 

Grillowane awokado z wędzoną rybą i kozim serem

Grilled avocado with smoked fish and goat cheese

                                             Gegrillte Avocado mit geräuchertem Fisch und Ziegenkäse

 

26 zł  150g*

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, semillon, riesling

Sommelier selection                           

Sałaty

Salads/Salate

 

Sałata z panierowanym serem camembert, prażonymi orzechami, gruszką, winogronami i malinowym winegretem

 

                    Salad with breaded camembert cheese, roasted nuts, pear and a grape and raspberry vinaigrette

Kopfsalat mit paniertem Camembertkäse, gerösteten Nüssen, Birne, Trauben und Himbeervinaigrette

 

26 zł   200g*

 

Propozycja Sommeliera – primitivo, merlot

Sommelier selection                            

 

Sałata z grejpfrutem, kozim serem, awokado, grzankami i sosem z mango

Grapefruit salad, goat’s cheese, avocado, croutons and mango sauce

Grapefruitsalat, Ziegenkäse, Avocado, Croutons und Mangosauce

 

26 zł   220g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, sauvignon blanc

Sommelier selection                           

Makarony

Pasta/Nudeln

 

Czarny makaron z dynią, chorizo i pieczarkami

Black pasta (tagliatelle) with pumpkin, chorizo and mushrooms

Schwarze Nudeln mit Kürbis, Chorizo und Pilzen

24 zł   250g*

 

Propozycja Sommeliera – sangiovese, pinot noir, turiga, negroamaro

Sommelier selection                            

 

Makaron aglio olio z krewetkami
Pasta in garlic oil with prawns

Pasta aglio olio mit Garnelen

 

32 zł   280g*

Propozycja Sommeliera – viognier, riesling, viura

Sommelier selection                            

 

Gnocchi z sosem krewetkowym i parmezanem
Gnocchi in a shrimp and parmesan cheese sauce

Gnocchi mit Garnelen-Sauce und Parmesan-Käse

                                                                            
 

24 zł   280g*

Propozycja Sommeliera –  chardonnay, pinot grigo, avesso

Sommelier selection                           

Coś do wina

Snacks / Appetitbissen

 

Sery z dipem miodowo-orzechowym

 

Cheese selection with honey-nut dip

Käseplatte mit Nuss-Honig-Dip

 

53 zł   300g*

 

Propozycja Sommeliera –  sauvignon blanc, chardonnay, riesling, merlot, shiraz,                

Sommelier selection                            cabernet sauvignon, zinfandel                           

 

 

Talerz wędlin śródziemnomorskich z bakaliami

 

Selection of Mediterranean cold cuts with nuts and raisins

Mittelmeerwurstaufschnitt mit Leckereien

53   300g*

Propozycja Sommeliera –  cabernet sauvignon, merlot, nebiollo, sangiovese

Sommelier selection                            

 

Foie gras, na konfiturze z czarnej porzeczki

(terina z kaczki)

Foie Gras pastete mit Schwarze-Johannisbeer-Konfitüre

Foie Gras pâté, black currant jam

35 zł   180g*

Propozycja Sommeliera – muscadelle, pinot gris, semillon, muscat

Sommelier selection                            

 *gramatura całego dania

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

Palone ziemniaki z twarogiem i chipsem z bekonu

Roasted potatoes with cottage cheese and bacon chips

Geröstete Kartoffeln mit Quark und Speck Chips

 

24 zł 300g*

Propozycja Sommeliera – merlot, cabernet sauvignon, tempranillo,

Sommelier selection                            

 

Polędwiczka wieprzowa z pieczonym puree ziemniaczanym i gruszką z gorgonzolą

Pork loin with roasted potato puree and pear with gorgonzola
Schweinelende mit geröstetem Kartoffelpüree und Gorgonzola-Birne

 

37 zł   340g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, cabernet sauvignon, sangiovese,

Sommelier selection                          nero D’Avola, merlot

 

Pierś z gęsi z kluskami i pieczonym jabłkiem z rozmarynem

Breast of goose with dumplings and baked apple with rosemary

Gänsebrust mit Knödeln und Bratapfel mit Rosmarin

 

45 zł   320g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, gewurztraminer, merlot

Sommelier selection                          dolcetto, cabernet sauvignon, pinot noir

                    

 

Stek wołowy z pieczonymi ziemniakami i kolbą kukurydzy

Beef steak with roasted potatoes and corn on the cob

Rindersteak mit gerösteten Kartoffeln und Maiskolben

                                           66 zł 320g*                 

Propozycja Sommeliera – malbec, cabernet sauvignon, aglianico, nebiolo

Sommelier selection                           

 

*gramatura całego dania

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

Mule w pomidorach z bagietką

Mussels in tomato sauce with a baguette

Venusmuscheln in Tomaten mit einem Stangenbrot

 

 

32 zł   350g*

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

Smażony dorsz, z karmelizowaną cykorią

Fried Cod, with caramelized chicory

Fried Cod, mit karamellisiertem Chicorée

 

43 zł   320g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, avesso, viognier, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

Halibut na puree z marchewki, z czosnkiem i masłem

Halibut fillet, mashed carrots, with garlic and butter

Heilbuttfilet, Karottenpüree mit Knoblauch und Butter

46 zł   320g*

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, weissburgunder

Sommelier selection                         

*gramatura całego dnia

Dodatki

Savoury sides / Salzige Beilagen

 

Pieczone warzywa z ziołami

cukinia, pieczarka, papryka, cebula

 

Baked vegetables with herbs

courgette, mushrooms, pepper, onion

Gebackene Gemüse mit Kräuter

zucchini, champignon, paprika, zwiebel

8 zł   100g

 

Kompozycja świeżych warzyw z sosem vinegret

Fresh vegetables with vinaigrette

Frische Gemüse mit Vinaigrette

7 zł   100g

 

Pieczone ziemniaki

Baked potatoes

Gebackene Kartoffeln

7 zł   100g

 

Mix włoski

oliwki zielone, suszone pomidory

 

Italian mix

green olives, sun dried tomatoes

Italienisches mix

grüne Oliven, getrocknete Tomaten

18 zł   250g

 

Desery

Desserts / Nachspeisen

 

Sernik na ciepło z malinami i kruszonką bakaliową

 

Warm cheesecake with raspberries and crushed nuts

Warmer Käsekuchen mit Himbeeren und zerdrückten Nüssen

 

18 zł  150g

 

Deser dnia

Dessert of the day

Nachtisch des Tages

16 zł   150g

 

Propozycja Sommeliera –  Le Grand Humeau 2017 blanc 12,5 cl 10 zł

Sommelier selection                          A.C. Bordeaux - półsłodkie

                 

 

 

R e s t a u r a c j a    &    W i n i  a r n i a    &    S k l e p

 

Sienna 8, Podzamcze

70-542 Szczecin

(+48) 914888172

szczecin@citywine.pl

 

Godziny otwarcia:

Codziennie od 13 do 23

 

 

Paweł Smoleński

Manager

(+48) 506370540

p.smolenski@citywine.pl

 

 

Filip Seremak

Szef Kuchni

(+48) 538970470

f.seremak@citywine.pl

 

 

Jakub Ciesielski

Doradca d/s win

(+48) 514 290 850

j.ciesielski@citywine.pl 

 

 

Współpraca z restauracjami i hotelami

Wojciech Cieślukowski

Doradca d/s win HORECA

(+48) 506370526

w.cieslukowski@citywine.pl

 

 

BHS-7 Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 3 20-006 Lublin NIP: 712-322-79-63

Biuro handlowe: ul. Młynarska 39/112 05-500 Piaseczno Tel. +48 22 400-42-36