Winiarnia Szczecin




  • bankiet
  • biblioteka winiarza
  • front
  • pawel szczecin
  • sala 3
  • sala kominkowa 2
  • sala kominkowa

         


Jeśli chcesz otrzymywać inforacje na temat degustacji i promocji, zostaw nam swój adres e-mail




 

wek.fran 

 

 ber


 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

Krem z pieczonych pomidorów z grzankami

Cream of baked tomatoes with croutons

Creme aus gebackenen Tomaten mit Croutons

 

14 zł 200ml*

 

Pieczony kozi ser, burak marynowany

w kremie balsamicznym

Baked goat's cheese, beetroot marinated in a balsamic cream

Gebackener Ziegenkäse, Rote Beete mariniert in einer

Balsamico-Creme

 

24 zł280g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, riesling, pecorino

Sommelier selection                            

 

Śledź marynowany , pesto koperkowe , konfitura z cebuli,  grzanka

 Marinated herring, dill pesto, onion jam, toast

Marinierter Hering, Dillpesto, Zwiebelmarmelade, Toast

 

19 zł200g*

Propozycja Sommeliera – riesling

Sommelier selection                            

 

 

Bruschetta z pomidorami, ser, szynka pelatello 

Brushetta with tomatoes, cheese, pelatello ham
Brushetta mit Tomaten, Käse, Pelatello-Schinken

 

22 zł240g*

 

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, riesling,

Sommelier selection           

 

Przystawki

Starters / Vorspeise

 

Ślimaki po burgundzku zapiekane w maśle ziołowym z czosnkiem i parmezanem

Snails burgundy mode broiled in spiced butter whit garlic, parmesan

Schnecken auf burgundische art in kräuterbutter mit knoblauch gebacken, parmesan

24 zł75g/6 szt

 

Buratta, pesto bazyliowe, grzanki, pomidorki

Buratta cheese, basil pesto, toasts, tomatoes

Buratta-Käse, Basilikumpesto, Toast, Tomaten

 

34 zł280g*

Propozycja Sommeliera – sauvignon blanc, chardonnay

Sommelier selection                            

 

Sałata z kurczakiem w koszyczku z tortilli, sos cezar


Chicken salad, in a tortilla basket with caesar sauce
Hühnersalat in einem Tortillakorb mit Caesar-Sauce

 

26 zł 200g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sauvignon blanc, chardonnay

Sommelier selection                            

 

 

Sałata z pieczonym łososiem, owocami

i winegretem z mango

Salad with baked salmon, fruitand mango vinaigrette
 Salat mit gebackenem Lachs, Obst und Mango-Vinaigrette

33 zł 220g*

Propozycja Sommeliera – riesling, gewurztraminer

Sommelier selection                            

 

Makarony

Pasta/Nudeln

 

Makaron z sosem serowym, rucola

Pasta with cheese sauce, rucola

Pasta in einer Käsesoße, Rucola

                                          28 zł  220g*                                    

Propozycja Sommeliera – barbaresco, nebbiolo, sangiovese

Sommelier selection                            

 

Makaron z polędwiczką wieprzową, leśnymi grzybami i sosem śmietanowym


Pasta with pork tenderloin, forest mushrooms and cream sauce
Pasta mit Schweinefilet, Waldpilzen und Sahnesoße

 

31 zł 300g*

 

 

Propozycja Sommeliera – sangiovese, pinot noir, turiga, negroamaro

Sommelier selection                            

 

 

Makaron aglio e olio z krewetkami, rozmarynem i chilli

Pasta aglio e olio with prawns, rosemary and chilli

Pasta aglio e olio mit Garnelen, Rosmarin und Chili 

                                     37 zł  280g*                                    

Propozycja Sommeliera – viognier, riesling, viura

Sommelier selection                            

 

 

Coś do wina

Snacks / Appetitbissen

 

 Sery z dipem miodowo-orzechowym

Cheese selection with honey-nut dip

Käseplatte mit Nuss-Honig-Dip

 

53 zł 300g*

 

 

Propozycja Sommeliera –  sauvignon blanc, chardonnay, riesling, merlot, shiraz,                

Sommelier selection                            cabernet sauvignon, zinfandel                          

 

Talerz wędlin śródziemnomorskich z bakaliami

 Selection of Mediterranean cold cuts with nuts and raisins

Mittelmeerwurstaufschnitt mit Leckereien

53 300g*

Propozycja Sommeliera –  cabernet sauvignon, merlot, nebiollo, sangiovese

Sommelier selection                            

 

 

 

Foie gras, na konfiturze z czarnej porzeczki

(terina z kaczki )

Foie Gras pastete mit Schwarze-Johannisbeer-Konfitüre

Foie Gras pâté, black currant jam

35 zł 180g*

Propozycja Sommeliera – muscadelle, pinot gris, semillon, muscat

Sommelier selection                            

*gramatura całego dania

  weight of the entire dish

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

Filet z kurczaka z sosem Alfredo, pieczone warzywa i ziemniaki

Chicken fillet with Alfredo sauce, baked vegetables and potatoes

Hühnerfilet mit Alfredo-Sauce, gebackenem Gemüse und Kartoffeln

 

28 zł 350g*

Propozycja Sommeliera – chardonnay, merlot, pinot noir,

Sommelier selection                            

 

Konfitowane kacze udko z pieczonym jabłkiem, gnocchi

Deep duck leg with baked apple, gnocchi

Tiefes Entenbein mit gebackenem Apfel, Gnocchi

38 zł 420g*

 

Propozycja Sommeliera –cabernet sauvignon, sangiovese,

Sommelier selection                          nero D’Avola, merlot

 

Schab Duroc na puree z kukurydzy, konfitura z czerwonej cebuli

 Duroc pork loin of maize puree, red onion jam
Duroc-Schweinelende aus Maispüree, rote Zwiebelmarmelade

 

43 zł 520g*

Propozycja Sommeliera – nebbiolo, negroamaro, aglianico

Sommelier selection                          

                    

 

Stek argentyński z grzybkami shimeji, pieczone ziemniaki

Beef steak with shimeji mushrooms, baked potatoes

Rindersteak mit Shimeji-Pilzen, Ofenkartoffeln

                  78 zł  320g*                

Propozycja Sommeliera – malbec, cabernet sauvignon, aglianico, nebbiolo

Sommelier selection                           

 

*gramatura całego dania

   weight of the entire dish

 

 

 

 

Dania główne

Main dish / Hauptgerichte

 

 

Morszczuk australijski na puree z kalafiora

Australian hake served with cauliflower puree

Australischer Seehecht serviert mit Blumenkohlpüree

 

39 zł 450g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

 

Pieczony okoń nilowy, puree z batata

 Baked nile perch, sweet potato puree
Gebackene Nilbarsch,

 43 zł 340g*

 

Propozycja Sommeliera – chardonnay, avesso, viognier, pinot grigio

Sommelier selection                            

 

 

Małże nowozelandzkie duszone w sosie winno-śmietanowym

New Zeland mussels in a wine-cream sauce

 Neuseeländische Miesmuscheln in einer Weinrahmsoße gedünstet

 32 zł 320g*

 

Propozycja Sommeliera – riesling, loureiro, solaris, pinot grigio

Sommelier selection 

 

*gramatura całego dnia

  weight of the entire dish

Dodatki

Savoury sides / Salzige Beilagen

 

Pieczone warzywa z ziołami

cukinia, pieczarka, papryka, cebula

 

Baked vegetables with herbs

courgette, mushrooms, pepper, onion

Gebackene Gemüse mit Kräuter

zucchini, champignon, paprika, zwiebel

8 zł 100g

 

Kompozycja świeżych warzyw z sosem winegret

Fresh vegetables with vinaigrette

Frische Gemüse mit Vinaigrette

7 100g

 

Pieczone ziemniaki

Baked potatoes

Gebackene Kartoffeln

7 zł 100g

 

Mix włoski

oliwki zielone, suszone pomidory

 

Italian mix

green olives, sun dried tomatoes

Italienisches mix

grüne Oliven, getrocknete Tomaten

18 zł 250g

 

 

Desery

Desserts / Nachspeisen

 

 Deser dnia

 

Dessert of the day

Nachtisch des Tages

17 zł 150g

 

Deser lodowy z owocami


Ice creme with fruit
Eis mit Frühten

 

17 zł 150g

 

 

Ciasto – zapytaj kelnera o dostępnośći rodzaj

 

Cake - ask the waiter for availability and type

Cake - fragen Sie den Kellner nach Verfügbarkeit und Typ

 

17 zł 150g

 

 

 

 

 

Propozycja Sommeliera –  Le Grand Humeau 2017 blanc 12,5 cl 10 zł

Sommelier selection                          A.C. Bordeaux - półsłodkie

 

R e s t a u r a c j a    &    W i n i  a r n i a    &    S k l e p

 

Sienna 8, Podzamcze

70-542 Szczecin

(+48) 914888172

szczecin@citywine.pl

 

Godziny otwarcia:

Codziennie od 13 do 23

 

 

Paweł Smoleński

Manager

(+48) 506370540

p.smolenski@citywine.pl

 

 

Filip Seremak

Szef Kuchni

(+48) 538970470

f.seremak@citywine.pl

 

 

Jakub Ciesielski

Doradca d/s win

(+48) 514 290 850

j.ciesielski@citywine.pl 

 

 

Współpraca z restauracjami i hotelami

Wojciech Cieślukowski

Doradca d/s win HORECA

(+48) 506370526

w.cieslukowski@citywine.pl

 

 

BHS-7 Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 3 20-006 Lublin NIP: 712-322-79-63

Biuro handlowe: ul. Młynarska 39/112 05-500 Piaseczno Tel. +48 22 400-42-36